Termoprotectie 2018-01-15T13:32:06+02:00

TERMOPROTECTIE

Termoprotectia se realizeaza prin aplicarea vopselei intumescente care este un produs termospumant pe baza de rasini acrilice si solventi sau pe baza de apa asigurand rezistenta la foc intre 15 minute – 180 minute.

 • La structurile metalice, caldura produce pierderea capacitatii portante, in jurul temperaturii de 550C. Evitarea fenomenului se face prin protejarea elementelor structurii metalice cu un strat termoizolant de vopsea termospumanta care asigura o stabilitate la foc de pana la 2,5 ore.
 • Sub actiunea caldurii, vopseaua spumeaza si creeaza un strat carbonic termoizolant, care intarzie incalzirea suportului de metal si colapsul acestuia. Pentru metal, sistemul este format din 3 straturi : grund, vopsea termospumanta si lac de protectie. Se poate aplica la interior sau la exterior.
vopsea termospumanta

Aceasta metodă reprezintă o masură pasivă, rolul ei fiind acela de a întarzia cedarea structurii metalice sau a celei din beton sub influența unui incendiu.

Sistemul de protecție a structurilor metalice se realizează prin acoperire cu un strat uniform de mortar uscat, care se aplică direct pe suprafața structurilor metalice de rezistentă sau cu aplicarea vopselurilor termospumante pe structura metalica, in cazul unui incendiu aceasta se expandeaza si protejeaza structura metalica.
ignifugare lemn

Intervalul de timp pentru care pelicula vopselei termospumante asigura rezistenta la foc a elementelor metalice este determinat / conditionat de:

 • Grosimea peliculei protectoare
 • Factorul de masivitate al elementului protejat
 • Temperatura critica a otelului
 • Pozitia si tipul elementelor structurale (grinzi si stalpi etc)

Pentru structurile metalice ascunse sau pentru zonele cu umiditate scazută se realizează lucrări de termoprotecție cu ajutorul produselor de torcretare aplicate mecanizat.

Cere o oferta personalizata

Completeaza formularul de mai jos si iti raspundem in cel mai scurt timp cu cea mai buna oferta.

  PRENUME *
  NUME *
  EMAIL *
  TELEFON
  Adauga proiectul tau

  CUM TE PUTEM AJUTA?